Als ik adviseer om zo veel mogelijk biologisch te gaan eten, krijg ik vaak de opmerking:

“het is veel te duur”. Hieronder volgen wat handige tips.

Tips voor meer biologisch eten:

  1. De Lidl en Aldi hebben steeds meer biologische groenten en fruit in het assortiment, deze zijn betaalbaarder dan bij den andere supermarkten.
  2. Ga de producten halen aan het einde van de dag. Vaak worden deze goedkoper geprijsd.
  3. Bananen, deze kan je invriezen en later voor je smoothies of pannenkoeken gebruiken.
  4. Als groenten in de aanbieding zijn koop hier wat meer van en maak bijvoorbeeld een grote hoeveelheid pastasaus, groentesoep, zelfgemaakte rode kool of soepgroenten.
  5. Ga op het internet kijken voor aanbiedingen voor granen, noten en zaden en koop deze in een grote hoeveelheid. Misschien kan je dit samen doen met iemand.
  6. Maak je eigen kruidentuintje. Dit neemt niet veel plaats in.
  7. Vervang frisdrank, melk of dure sapjes door meer water, thee of zelfgemaakte sapjes te drinken, scheelt een hoop geld.
  8. Gooi geen restje eten weg. Ik maak daarvan een soort “rijsttafel”, verschillende soorten vlees, groenten (wokken), rijst, gebakken eitje, wat zelfgemaakte pindasaus en kroepoek en klaar is de rijsttafel. Van het gespaarde geld kan je weer wat biologisch kopen.
  9. Van 0ud brood maak je paneermeel of croutons voor in de soep.
  10. Van restjes groenten maak je de volgende dag een soep.
  11. Van oude overgebleven kaas kan je geraspte kaas maken, beter dan gekochte geraspte kaas. Dit kan je invriezen.
  12. Maak keuzes als je niet veel geld hebt; appels kan je beter biologische kopen en bananen hoef je niet biologisch te kopen.
  13. Maak doordeweeks zelf koek en chocola en koop alleen in het weekend wat snoep en chips.