Meer energie
Het kost veel energie en je kunt je erg moe voelen als je uitgedroogd bent, zelfs bij een lichte uitdroging al. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen.

Mooie huid
Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden.

Afvallen
Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, hoofdzakelijk omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt, en je dus minder trek hebt.

Goed voor je lichaam
Water drinken is goed voor je lichaam; hoofdzakelijk omdat er afvalstoffen mee afgevoerd worden, maar wist je ook dat het goed is voor je hart? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij mensen die meer dan 5 glazen water per dag drinken de kans op 41% kleiner is dan bij mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken.

Mopperen                                                                       Als je lichaam door het zweten het te veel aan vocht kwijt raakt en je dit niet aanvult, raak je gedehydrateerd waardoor je chagrijnig of moe wordt.

Maak er een gewoonte van!

Maar hoe zorg je er nou voor dat je regelmatig water drinkt en er een dagelijkse gewoonte van maakt? Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het makkelijkste is het wanneer je er een routine van maakt; bijvoorbeeld een glas water als je opstaat, bij het ontbijt, bij de lunch, een glas voor het avondeten en eentje na en dan bijvoorbeeld nog een glas voordat je op bed gaat.

Tip als je een keer wat anders wilt dan alleen water:

Schijfje citroen, komkommer, sinaasappel of beetje siroop van Cool Bear.