Energetische Morfologische Bloedtest, EMBtest®

Wat is een Energetische Morfologische Bloedtest, EMBtest® ?

Wat is Energetisch?

Om  hierover meer duidelijkheid te geven, leg ik het per woord uit.

Energetisch betekent in deze test dat het te maken heeft met energie.

Energie kun je niet met het blote oog zien, maar omdat energie altijd in beweging is kan je het wel voelen.

Denk aan een borrelende buik, een kriebel in je onderbuik, de neiging om te hoesten, een rilling, je hartslag en je ademhaling.

Maar ook dat je van grote afstand iemands aanwezigheid voelt of dat je aan iemand denkt en deze belt op of je komt hem/haar tegen? 

Dit is allemaal energie.

Als je energetisch uit balans bent, is dat ook allemaal voelbaar. Dat kan zich lichamelijk uiten (bijvoorbeeld door pijn, vermoeidheid), emotioneel (verdriet) of mentaal (piekeren). Soms kom je zelf weer in balans, maar soms heb je daar begeleiding bij nodig. 

Wat is Morfologisch?
Hoe werkt de bloedtest?
Hoe en wat meet de de EMBtest®?
Wat is het verschil met meting door huisarts/ziekenhuis en de EMBtest®?

Wat is Morfologisch?

Morfologie (vormleer) bestudeert de bouw en vorm van mensen, hun organen en weefsels en probeert de verschillende vormen eenvoudiger te kunnen rangschikken.

Hoe werkt de bloedtest?

Er wordt een band om je arm gedaan. Dat maakt het makkelijk een geschikte ader te vinden om bloed af te nemen. Dan wordt de ader aangeprikt en één buisje bloed afgenomen.


Het bloed wordt vervolgens gestuurd naar praktijk Wiersma, Mesdaglaan 12A, 3735 LL Bosch en Duin en daar verder onderzocht.

Om te kunnen ontdekken waar de oorzaak van de klacht(en) zijn,  kan je de EMB bloedtest doen.

De EMB test kan je helpen om energetisch, maar ook mentaal, fysiek en emotioneel weer in balans te komen.

Hoe en wat meet de de EMBtest®?

Bij dit bloedonderzoek worden zowel de gebruikelijke bloedtesten gedaan als de energetische.

 

Wetenschappelijk bewezen is het hematologisch bloedonderzoek en het microscopisch bloedonderzoek  (levend bloedanalyse).

 

Hematologisch bloedonderzoek:

 

Daar worden de bloedwaardes van de rode bloedcellen, witte bloedcellen en de bloedplaatjes gemeten.

 

Microscopisch bloedonderzoek (levend bloedanalyse).

 

Levend bloedanalyse is een methode om vooral de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen door te kijken naar de vormgeving van de bloedcellen. Afwijkingen in de vorm van de cellen kan aangeven wat je mankeert. De levend bloedanalyse wordt gedaan door middel van verschillende microscooptechnieken en de uitslag van de waardes zijn door de wetenschap erkende waardes.

 

Energetisch bloedonderzoek:

 

Het bloed wordt door verschillende apparaten op trillingen gemeten en daardoor krijgen we een goede indruk over de verstoringen die aanwezig zijn.

 Met de energetische analyse wordt de belangrijkheid in de behandeling weergegeven. Hoe hoger de score, hoe meer in rood, hoe belangrijker het is om hier mee aan de gang te gaan. Dus als er 0% staat betekent dat er op dit moment geen energetische verstoring is. Op dit moment hoef je daar niets mee te doen.

Wat is het verschil met meting door huisarts/ziekenhuis en de EMBtest®?

De bloeduitslagen wordt door de huisarts en specialist bekeken aan de hand van de referentiewaarden.

Dus als de bloedwaarden goed zijn kan de huisarts/specialist aangeven dat er niets aan de hand is, terwijl jij toch klachten hebt.

 

Bij de EMB test wordt het bloed beoordeeld op bijvoorbeeld de doorstroming van het bloed, de verwerking van de afvalstoffen, de aanwezigheid van virussen, schimmels of allergieën, de mate van stress en afweervermogen van het lichaam,  maar ook van tekorten in vitaminen/minderalen, gevoeligheid voor bepaalde voeding of blokkades in organen. Op deze manier wordt vaak de oorzaak van klachten/ziekte opgespoord.

 

Hieronder het verschil tussen de referentiewaarden en de advieswaarden:

 

Vitamine C: Dit is een zeer belangrijke vitamine.

Bij de meeste mensen in Nederland is er een chronisch en soms een acuut ernstig tekort aan deze vitamine (moeheid, afname van de weerstand tegen infecties, verhoging van de histamine, etc.)

 

Referentiewaarde:  75 mcg                           Advieswaarden 1000 mg

 

Vitamine D3:  In Nederland  is er een ernstig tekort aan vitamine D3 door te weinig zon.

 

Referentiewaarde: 10-30 mcg                      Advieswaarden: 50 mcg per dag

 

Wanneer de R in de maand is innemen.

 

De suppletieadviezen die worden gegeven zijn vaak wel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd, bijvoorbeeld B12 supplement bij een B12 deficiëntie of ijzertabletten bij een wat te lage ijzerstatus.

 

De EMB test kijkt verder dan de referentiewaarden in het ziekenhuis. De uitslag van de energetische test geeft een compleet beeld van jou en de achterliggende oorzaak of oorzaken van de ziekte/klachten die je hebt. De EMB test is een hulpmiddel en geeft goede informatie die nuttig zijn om de oorzaken van de klachten te vinden. Met een persoonlijk behandelplan gaan we de oorzaken aanpakken en niet alleen de symptomen bestrijden.